Eerste Nederlandse Tesla Model S Shooting Brake is mooi

Nope, het is inderdaad niet de eerste Tesla Model S met een verlengde daklijn en een achterklep, daarvan hebben we er al meerdere gezien. Maar dit is wel de eerste Nederlandse en zeker de mooiste tot nu toe.

Waar de eerdere stations op basis van een Model S letterlijk simpelweg bestonden uit een basismodel met een doorgetrokken daklijn, nam de Nederlandse ontwerper Niels van Roij iets meer tijd voor zijn creatie. De Remetzcar Model SB heeft alleen lijnen waar echt over nagedacht zijn. De hele daklijn is zo gevormd om de auto een dynamisch uiterlijk te geven waarbij de grote chromen inzet dit moet benadrukken. Daarnaast is de carrosserie van de Tesla uitgebreid met aluminium. Iets wat nog niet eerder is gebeurd.

Na meer dan zeshonderd uur designwerk en het vergelijken van andere stationwagens, was Niels tevreden over zijn design en zette hij meerdere mensen aan het werk om de Shooting Brake tot leven te wekken. Een flink proces want de lijnen die de Nederlander heeft bedacht zijn alleen met de hand te vormen. Al dat handwerk wordt vervolgens digitaal met een laser nagemeten en geperfectioneerd.

De werklui van RemetzCar uit Lisse zijn niet zomaar mensen die auto's van looks veranderen. Ze zijn onder andere verantwoordelijk voor de Audi A8 limousine van onze koning en maakten ook een Model S waar een doodskist in past. Het handwerk, dat begint op het paneel boven het achterwiel en helemaal doorloopt tot de spoiler, is voor hen dus niets nieuws. Al ligt er bij elk stuk chroom een flinke uitdaging voor ze te wachten. Elk minimaal foutje is hierin te zien.

Helemaal verkocht en een traantje aan het wegpinken omdat u denkt dat dit de enige RemetzCar Model SB ooit zal zijn? Troost u: er zullen er in totaal 20 gemaakt worden, waarvan dit de eerste is. Hij zal ongetwijfeld niet goedkoop zijn, maar bijzonder is hij zeker.