Hurrah! LeBlanc weg, make Top Gear Great British again

Schokkend nieuws uit Perfide Albion: Matt LeBlanc komt vanaf volgend seizoen niet meer terug als presentator van Top Gear. Oh wacht. Hoera: alle aandacht kan nu eindelijk naar toppers Chris Harris en Rory Reid

Na Chris Evans is nu ook de tweede Jeremy Clarksonvervanger uitgerangeerd door de BBC. Officieel heet het dat Matt LeBlanc het moeilijk vond om het vele reizen in zijn drukke schema in te passen. Lijkt ons bijzonder, want sinds Friends en Joey is de vijftigjarige acteur weinig meer te vinden in iets succesvols. Matt bedankt de makers voor de kans: "It's unfortunate, but for these reasons I will not be continuing my involvement with the show. I will forever be a Top Gear fan and I wish the team continued success. Thanks for a great drive."

Wij gaan voor de verklaring Make Britain Great Again! Rory Reid en Chris Harris zijn goed genoeg om als duo de show te maken. Ze hebben helemaal geen nummer drie of aangever nodig. De autoliefhebberij straalt in de internetfilmpjes van het tweetal af, maar met LeBlanc erbij komt het vaak nogal gemaakt over.

Helaas snapt de Beeb sinds het vertrek van Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond helemaal niets meer van autoprogramma's: de Brit-NOS kondigt aan dat het een nieuwe presentator zoekt. Kom op jongens, geef ons nou eens een echt gave autoshow, nu het Grote Driemanschap achter een onvindbare Amazondecoder verstopt zit.