ALFA ROMEO 8C KOMT TERUG

Groot nieuws uit Italië: Alfa Romeo blaast de 8C nieuw leven in. De volgende generatie wordt nóg meer als supercar gepositioneerd, met meer dan 700 pk en een 0-100 tijd van minder dan 3 seconden.

De vorige 8C werd wellicht niet overal even goed ontvangen, hij was wel iconisch. Het hart van de auto was een grommende 4,7 liter V8 uit de stallen van Maserati. De volgende 8C wordt een ultieme supercar met koolstofvezel monocoque, een twin-turbo middenmotor en elektrificering op de vooras. Met elkaar wordt dit goed voor meer dan 700 peekaas op een ongetwijfeld laag gewicht.

Aangezien Ferrari nu al de 510 pk sterke 2,9 liter V6 in Alfa's Q-modellen levert, gaan we er van uit dat ook de motor in de nieuwe 8C uit de heilige hallen van Maranello komt. 

Ook de oude GTV-naam maakt zijn terugkeer: de coupé krijgt een 50/50 gewichtsverdeling, meer dan 600 pk in het topmodel dankzij e-boost, en biedt plaats aan vier personen.

De Alfa Romeo Mito komt niet meer voor in de toekomstplannen, wel krijgt de Giulietta een opfrisser. Daarnaast krijgt hij in zijn segment gezelschap van een kleine SUV.  In het segment boven de Stelvio komt er ook een nieuwe SUV, wat een zustermodel van Maserati's volgende SUV onder de Levante wordt. Op een nieuwe 166 hoeven we niet te rekenen, Alfa gaat in plaats daarvan van de Giulia en de Stelvio verlengde varianten maken. Elk model in 2022 wordt geëlektrificeerd, tegen die tijd moeten er 400.000 Alfa's per jaar worden verkocht, met een winstmarge van 10%.

Het hele Alfa-vijfjarenplan nalezen kan hier.