Chevrolet Nova 'The InNOVAtor' kostte bijna een miljoen om te bouwen

Wanneer je aan een Chervrolet Nova uit 1967 denkt, denk je aan een gigantisch slagschip met een V8 die veel te weinig pk's produceert. Niet aan deze meer dan $800.000 kostende handgemaakte 'The InNOVAtor.' En juist deze is heel erg speciaal.

Geloof het of niet, maar de Chevrolet Nova was in 1967 een 'compact car'. Het kleine autootje was een redelijk succes en werd verkocht in vijf verschillende variaties waarvan we een van de meest populaire hier zien: de custom coupé. Alleen deze Nova lijkt in de verste verte niet meer op hetgeen General Motors in de jaren 60 van de band duwde. En dat is niet vreemd want deze custom is voor ruim $800.000,- verbouwd. 

Het idee achter 'The InNOVAtor' was de grenzen van het aanpassen en het omtoveren tot hot rod op te zoeken. De auto is volledig met de hand gemaakt en is op werkelijk elk punt mooier en beter gemaakt. Laten we beginnen bij het motorblok. Waarschijnlijk had deze Chevy ooit een standaard vijfliter V8, maar deze is vervangen door een moderne 7,4 liter Chevrolet Performance LSX 454ci small block V8. Na wat extra tuning is het blok in staat om 710 pk op de achterwielen te zetten. Dit gebeurt niet door de standaard versnellingsbak met drie verzetten, maar met eveneens een moderne Tremec T56 Magnum 6-speed handbak. 

Om al dat geweld een beetje op de weg te houden is het hele chassis opnieuw opgebouwd en is de ophanging volledig instelbaar gemaakt. Grip komt van de Michelin Sport-banden die om speciaal ontwikkelde velgen liggen. Deze meten 18 inch aan de voorkant en 20 inch aan de achterkant. Daarachter vinden we natuurlijk ook een paar schijfremmen die dit monster zonder problemen afremmen.

Zoals je kunt zien zijn de lijnen van de auto ook niet meer wat ze waren. En dat bedoelen we positief. Elk paneel is onder handen genomen en is strakker gemaakt. Daarbij zijn de deurhendels verwijderd voor een strakkere look en zijn de uitlaten aan de zijkant geplaatst. De witte lak wordt opgebroken door grijze elementen met een 'circuit board' thema. Dit wordt binnen doorgezet op de handgemaakte bekleding die over nieuwe Sparco kuipstoelen is getrokken. 

Naast het unieke stuur dat ontwikkeld is om het stuurgevoel van de auto zo precies mogelijk door te geven aan de bestuurder, is ook het dashboard geüpgraded met onder andere een scherm voor navigatie, een lading meters en een afwerking van glasvezelverlichting. 

Deze unieke verschijning kunt u kopen, want hij gaat eind juni het veilingblok op. Tussen 20 en 23 juni kunt u in Uncasville, Connecticut tijdens het Barrett Jackson Northeast 2018 event bieden. Mocht u nou net misgrijpen, dan heeft u wellicht meer kans op de De Tomaso Pantera GT5 die er ook verkocht wordt.