Porsche heeft een datum voor de Cayenne Coupé

BMW heeft de X6, Mercedes heeft de GLE Coupe, Audi heeft de Q8, en Range Rover heeft de SV Coupé. Van de Porsche Cayenne werd ook ooit een coupéversie gebouwd, zij het door aftermarketspecialist Merdad. Nu dipt Porsche zelf zijn teen in het water.

We leven in een tijd waarin werkelijk alles op autogebied met een coupélijn getekend moet worden. Want zo'n aflopende lijn is lekker sportief en dynamisch en dat willen demense. Op elke auto die de premium-designtafels verlaat prijkt de naam coupé (of shooting brake, of hoe de paarse broeken het ook wensen te verpakken), ook al zitten er in negen van de tien gevallen gewoon twee achterportieren in. Je wilt als klant per slot van rekening wel de lusten (een strakke lijn), maar niet de lasten (minder gemak door minder deuren).

Alleen Range Rover en Merdad (hierboven afgebeeld) durfden het aan om daadwerkelijk twee portieren aan de aluminiumgoden te offeren, de overige aanbieders houden toch vast aan wat het gros van de kopers wil. Dit omdat ze graag flinke oplages van hun producten verkopen. Bij Porsche zal het net zo gaan: de Duitsers plannen voor het eerst een coupévariant van hun grootste SUV, die inmiddels in de derde generatie zit. De vijfdeurs Cayenne 'Coupé' komt in het laatste kwartaal van 2019, zo vond de Britpers uit. Wij deden hierop navraag bij onze eigen bronnen, die het bericht bevestigen noch ontkennen, maar wel hinten naar het gebruik van de Sport Turismo-naam, bij een dergelijke modelvariant. Ook wordt gewezen naar de eerdere overweging om een Cayenne Coupé te maken, dus u weet: dat model komt er gewoon.

Qua motorisering zouden de twee sterkste benzinevarianten uit de Cayenne worden overgedragen, de 440 pk sterke S met 2.9 V6 en een 550 pk sterke Turbo, met 4.0 V8. Beide krachtbronnen zijn voorzien van een biturbo.