Tesla Roadster gaat naar de maan met optioneel 'SpaceX Pack'

U bent natuurlijk keihard onder de indruk van de prestaties van de nieuwe Tesla Roadster. Dat zijn wij ook, maar meneer Musk is dat minder. Hij zegt nu dat het basisprestaties waren en dat de auto nog veel harder gaat met het optionele 'SpaceX Pack'.

Terwijl Tesla op het randje van de afgrond lijkt te lopen en het de Model 3 nog steeds niet op de rit heeft, weet fearless leader Elon Musk toch weer mooi de aandacht van al dat gedoe af te leiden. Die idioot snelle Roadster die hij vorig jaar aan het publiek toonde kan blijkbaar nog veel harder. Tenminste, dat beweerde Musk tijdens de aandeelhoudersvergadering eerder deze week. Het enige dat de koper moet doen is het vinkje voor 'SpaceX Pack' op de optielijst aanvinken.

Maar zoals met veel van Musks beloftes, blijft het dit wederom ook bij de belofte. Hij vertelde namelijk niet wat het pakket precies inhoudt en hoeveel sneller de Roadster daadwerkelijk gaat als het pakket geïnstalleerd is. Hij vertelde wel dat de Roadster de ultieme auto is om het gevecht met het 'halo-effect' van de benzineslurper aan te gaan. Een halo car to end all halo cars. Zijn nieuwste creatie verslaat de rest namelijk op elk front.

Wat de man ook feilloos wist te omzeilen is de prijs van de SpaceX-optie. Daar is nog geen enkele duidelijkheid over. Evenals de uiteindelijke prijs van de Roadster zelf. Voor een Founders-editie mag u 215.000 euro overmaken aan Tesla, maar hierbij gaf het bedrijf al snel aan dat het om een startprijs gaat. Om de snelle Tesla voor de deur te krijgen, kan het zomaar zijn dat er op het laatste moment toch nog wat extra poen bij moet.

Naast het SpaceX Pack voor de Roadster beloofde Elon ook dat de Semi beter gaat worden dan wat er vorig jaar gepresenteerd is. Maar ook op dit punt faalde hij om uit te leggen wat er dan daadwerkelijk beter aan zou worden. We gokken op een groter bereik aangezien hij hier al eerder over in de lucht kwam.

Musk plaatste onlangs een tweet waarin hij aangeeft dat de een Roadster met SpaceX-optie welgeteld tien small rocket thrusters de carrosserie verwerkt heeft. Kortom, een dikke troll dus.