VIDEO: In Forza Horizon 4 rij je aan de verkeerde kant van de weg

Afgelopen nacht kondigde Microsoft Forza Horizon 4 aan. Natuurlijk met bijbehorende trailer waarin we zien dat je met een McLaren Senna aan de verkeerde kant van de weg moet rijden en dat hij prima off-road kan.

In de aanloop naar 's werelds grootste gamingbeurs de E3 in Los Angeles, heeft Microsoft tijdens een eigen presentatie de nieuwste editie van Forza Horizon laten zien. Ontwikkelaar Turn 10 heeft ervoor gekozen om met Forza Horizon 4 dit keer het asfalt van Groot Britannië te verkennen en dat betekent dat je aan de verkeerde kant van de weg gaat racen. Of niet, want veel verkeer kom je niet tegen in de game. Gaten in de weg zijn er wel, want: realisme.

Dat realisme belangrijk in de Forza-games wisten we al, maar met elk nieuw deel moet daar weer een schepje bovenop gedaan worden. In dit geval zullen de off- en online modi elkaar overlappen (helemaal offline spelen kan ook gewoon) en zullen spelers tegelijk verschillen in weer en seizoenen meemaken. Natuurlijk is er ook weer een volledige dag en nacht cyclus. Dit alles reflecteert zich ook in hoe vies auto's worden en hoe ze aanvoelen tijdens het racen.

De grootste verandering in gameplay is dat je naast auto's nu ook huizen kunt kopen. Door dit te doen krijg je toegang tot nieuwe items en perks. Daarnaast kunnen spelers hun eigen race ontwerpen in de Route Creator om hier vervolgens keihard op te verliezen van een of andere 12-jarige, scheldende Forza-verslaafde. 

Met dank aan wat oplettende kijkers hebben we de volgende auto's alvast geïdentificeerd. De gehele lijst van 450 vierwielers zal ruim voor twee oktober bekend worden. Dan komt de game namelijk uit voor de Xbox One en Windows 10 PC's.

- McLaren Senna
- Land Rover Defender 90
- Lamborghini Centenario
- Pagani Huayra BC
- Aston Martin Vulcan
- VW Beetle
- Ariel Nomad
- Jaguar F-Type
- MG B
- Jeep Trailcat
- Metro 6R4
- Audi S1 Quattro
- Bugatti Chiron
- Austin FX4 Black Cab
- Jaguar E-type
- Austin Healey 100-6
- Austin Healey Sprite
- Toyota Tundra TRD Trophy Truck
- RWB Porsche 911
- BMW M2
- Austin Mini
- Porsche Cayman GT4
- Dodge Viper ACR

Oh, en wil je de game in volle glorie spelen, dan moet je daarvoor een Xbox One X en een goede 4K TV hebben. Met deze combinatie brandt Forza zich in 4K met HDR in 60 frames per seconde op je netvlies.