Volvo maakt bestaande auto's dikker met Polestar sub-submerk

Volvo gaat iets doen dat BMW en Mercedes al veel langer doen: ze gaan hun topmodellen onder handen laten nemen door hun sportievere submerk. In dit geval een sub-submerk van Polestar: Polestar Engineered.

De Duitse automerken hebben al lang door dat je een standaard automodel een stuk aantrekkelijker kunt maken door er wat sportieve onderdelen op te schroeven. Ze hoeven dan nog niet eens volledig omgestickerd te worden. Volvo ziet dit nu ook in en gaat dit doen onder de naam Polestar Engineered. Volgende week onthullen de Zweden hun eerste model, een opgepimpte S60

Een standaard S60 T8 moet het doen met een 400 pk sterke hybride aandrijving. Niet slecht, maar nadat hij door Polestar onder handen genomen is, pompt hij er maar liefst 415 paarden uit. Nee, dat is inderdaad geen dramatische toename in paardekrachten, maar daar gaat het in dit geval ook niet om. Het doel was om de S60 om te toveren naar echte rijdersauto door andere onderdelen te verbeteren. 

Zo zijn de schokbrekers vervangen voor instelbare Ӧhlins met Dual Flow Valve-technologie die de auto extra stijfheid geven. Niet geheel toevallig zitten precies dezelfde schokbrekers ook in de Polestar 1, u weet wel, die hybride auto die u al wel kunt bestellen, maar pas ergens volgens jaar in productie gaat. Een andere upgrade is te vinden in de vorm van monoblock remklauwen van Brembo. Deze zijn in de huiskleur van Polestar gespoten: goud. 

Als laatste weet u dat het hier niet om een standaard Volvo gaat omdat er overal Polestar-logo's te vinden zijn. Ook rolt de auto op speciaal ontworpen velgen en heeft hij uitlaatpijpen die in zwart-chroom zijn afgewerkt. En de gordels zijn ook goudkleuring. 

Het zal overigens niet bij een S60 Polestar Engineered blijven. De fabrikant is van plan om volgend jaar ook een V60 en XC60 door Polestar onder handen te laten nemen.