VIDEO. Sabine Schmitz jaagt Skoda-familiehok over de Ring

Skoda heeft besloten ook te willen cashen op de Nürburgring-gekte, en stuurde Ringicoon Sabine Schmitz in de te lanceren Kodiaq RS de Groene Hel op. Het resultaat: een tijd die tussen een GT2 RS en een Transit in zit.

Sinds Sabine Schmitz na een seizoentje Top Gear bij de Beeb werd bedankt voor haar diensten, heeft ze weer tijd zat voor andere projectjes. Hieronder vallen schnabbels voor autofabrikanten, want iedereen kent haar naam, en er moet brood op de plank. De Ringveterane die meer rondjes Nordschleife reed dan Nautica Thorne eh...boterhammen at, reed ooit in Frikadelli-Porsches, dikke Vipers en ander leuk speelgoed door de Groene Hel. Maar ook Sabine (49) wordt een dagje ouder en dus moet het wat verstandiger. Daarom liet ze zich door Jeep betalen voor een rondje Ring in een Grand Cherokee SRT-8, en nu ook door Skoda voor een uitje in een zevenzits SUV met dieselmotor.

Later dit jaar presenteren de Tsjechen de Skoda Kodiaq RS, een gepeperde versie van de bestaande SUV, met 239 pk sterke BiTDI die we uit de Passat kennen. Kennelijk zijn de power-SUV's op benzine voor Seat, en mag Skoda de zelfontbranders doen. In de aanloop naar de show hype't Skoda de auto alvast door er een recordrondje mee te doen. De tijd? 9:29.84 minuten. Toch ruim een halve minuut sneller dan die leeggehaalde Transit die Schmitz eerder voor Top Gear de Ring over joeg.

De Skoda RS zal in Parijs in ieder geval mooi in de schijnwerpers staan: nagenoeg iedereen zegt af voor de Franse autoshow, ook zustermerken VW en Lamborghini.