The Boring Company nu ook onder de grond in Chicago

Elon Musks tunnelgraafbedrijf heeft er een opdracht bij. De stad Chicago heeft The Boring Company aangewezen om een tunnel aan te leggen tussen het stadscentrum en O'Hare Airport.

Wat ooit begon uit irritatie van Elon Musk omdat hij altijd in de file moest staan, groeit langzaam maar zeker uit tot een gigantisch bedrijf. Iets wat je niet direct zou zeggen aangezien The Boring Company ook vlammenwerpers verkoopt. Maar goed, naast een tunnelnetwerk onder Los Angeles en een verbinding tussen Washington en Baltimore, mag het bedrijf nu ook aan de slag onder de straten van Chicago. De stad heeft de hulp van Musks tunnelgravers ingeroepen om een verbinding te leggen tussen downtown en het vliegveld. Daarmee moet de reis van 24 kilometer binnen 12 minuten te doen zijn.

The Boring Company is uitgekozen om drie terminals te verbinden met de grote stad. Door deze terminals liepen vorig jaar tachtig miljoen mensen naar hun vliegtuig en dat is dus ook het potentiële aantal mensen dat door de tunnels moet kunnen. Dit gaat gebeuren met zogenoemde 'skates' die met een vaartje van 240 km/u tussen de acht en zestien mensen van A naar B kunnen zoeven. 

De skates lijken in eerste opzicht op simpele metrostellen, maar dan losgekoppeld. Het bedrijf wil goed duidelijk maken dat deze speciale voertuigen niet alleen veel sneller bewegen, maar ook nog eens volledig autonoom hun werk doen. Er hoeft dus geen bestuurder in een skate te zitten. Prijzen voor ritjes zijn nog niet bekend, maar zullen sowieso lager uitvallen dan die van een taxi. Men verwacht dat een bus nog steeds goedkoper zal zijn, maar wie wil er met een bus naar een vliegveld als je er ook naartoe kan skaten?

Een skate is in essentie een Tesla Model X met een andere opbouw. Deze opbouw heeft climate control en genoeg ruimte voor een flinke hoeveelheid koffers en tassen. Passagiers hebben zelfs wi-fi tot hun beschikking, maar of het ze lukt om er binnen twaalf minuten ook daadwerkelijk verbinding mee te krijgen valt nog te bezien. Wanneer u dit in Chicago kunt gaan testen, is helaas niet verteld.