RM Sotheby's verkoopt McLaren F1 met nieuwe makelaarsdienst

Het Britse veilinghuis RM Sotheby's pakt de kans en lanceert een nieuwe verkoopdienst voor belachelijke auto's met een van de meest unieke auto's ter wereld: een McLaren F1 'LM Specification'.

Bent u op zoek naar een prachtige klassieker of een unieke sportwagen, en heeft u geen zin om met allerlei plebs in een zaal te zitten om erop te bieden? Dan heeft veilinghuis RM Sotheby's nu de oplossing: hun Private Sales-divisie verkoopt dit soort auto's tegen ongehoord hoge bedragen en u kunt er gewoon heen om er een te kopen. Geen gedoe met biedingen en dat soort dingen.

De nieuwe dienst - laten we het een chique makelaardij noemen - wordt gelanceerd met een van de dikste auto's uit de recente autohistorie: de McLaren F1. Deze is extra speciaal omdat het hier gaat om een van de twee F1's die door McLaren Special Operations onder handen zijn genomen en daardoor het motorblok uit de LM meekregen. De F1 LM is een straatlegale versie van de F1 GTR waar er ooit maar vijf van verkocht zijn. De F1 met chassisnummer 073 is dus eigenlijk een nog krachtigere McLaren waar je ook nog redelijk comfortabel in kunt rijden.

Deze auto zou in 1998 eigenlijk de fabriek moeten verlaten met een AMG Green Velvet lak en een tweekleurig interieur. Maar voordat de auto afgeleverd kon worden, besloot de eigenaar dat hij toch nog nog aangepast moest worden. Hij wilde graag de carrosserie van een LM met daarbij behorende extraatjes zoals een dikkere motor, unieke 18 inch velgen en de auto moest omgespoten worden naar de oranje kleur die hij nu heeft.

De keuze voor de LM-motor betekende dat deze F1 ongeveer 693 pk uit de 6,1 liter V12 van BMW haalde. Dit is 66 pk meer dan de standaard F1 op de achterwielen kon zetten. Ook koos de eigenaar voor een Extra High Downforce Package, waardoor hij nu onder andere voorzien is van een grote vleugel op de achterkant.

Het is niet de eerste keer dan RM Sotheby's deze auto mag verkopen. In 2015 werd de auto geveild voor het bedrag van 13,75 miljoen dollar. De verkoop zal deze keer waarschijnlijk nog wel wat miljoenen extra opleveren.