Alonso zet zinnen op 'Triple Crown'

De 'Triple Crown' wordt nu wel erg bereikbaar voor Fernando Alonso. De Formule 1-overwinning in Monaco heeft hij al, en afgelopen weekend zette hij daar de winst van de 24 Uurs van Le Mans bij. Nu alleen de Indy 500 nog.

Afgelopen weekend reden Fernando Alonso en zijn teamgenoten Sebastien Buemi en Kazuki Nakajima als eerste over de finish van de 24 Uurs van Le Mans. Een geweldige prestatie van 'rookie' Alonso. En met de beker van afgelopen weekend komt de zogenoemde 'Triple Crown' wel heel erg dichtbij voor de coureur. Hij heeft er dan ook zijn zinnen op gezet.

Tot nu toe is er maar één coureur geweest die de drievoudige kroon op zijn naam heeft gezet. Die eer gaat naar de Brit Graham Hill, maar Alonso had zijn naam er bijna naast kunnen zetten. Vorig jaar maakte hij namelijk zijn entree in de Indy 500 en reed in de top tien (27 rondes op pole) tot hij, met nog twintig rondes te gaan, moest opgeven omdat zijn Honda de geest gaf. Ook Juan Pablo Montoya heeft twee van de drie staken van de kroon op zijn naam staan. Hij reed echter niet in LMP1 mee in Le Mans (en crashte vrij onceremonieel in het eerste kwart van de race).

Alonso reed afgelopen weekend niet zelf over de finish, die eer was weggelegd voor zijn teamgenoot Nakajima. Het was toch wel even wennen voor de Spanjaard die gewend is om dit zelf te doen: "Normaal ben ik gewend om zelf achter het stuur te zitten, ik wist niet of televisie kijken, slapen of de MotoGP volgen op dat moment de beste optie was voor mij. Het was een zeer intense race, maar het gevoel, de adrenaline en de emoties na afloop zijn geweldig en nemen alle vermoeidheid en stress weg."

Alonso heeft het al vaker gehad over zijn toekomst in de Formule 1. Deze staat nog steeds op losse schroeven. En met de winst van de 24 Uurs van Le Mans lijken deze schroeven nog losser te zitten. Een ding is zeker: Alonso twijfelt niet meer of hij terug gaat naar de Indy. Met het doel dat hij nu voor ogen heeft, moet hij wel. Die derde kroon komt er anders niet. 

De toekomst in de WEC lijkt ook wel goed te zitten. Samen met zijn team leidt Alsono nu het klassement. Ze wonnen eerder dit jaar de Zes Uur van Spa op overtuigende wijze.