Te koop: Nederlandse politie-Porsche 356 C

U kunt natuurlijk een huis of een moderne en echt snelle Porsche kopen voor bijna drie en een halve ton, maar dat is niet zo leuk als met loeiende sirenes de hoek om komen in een oude politie-cabrio met stopbord.

Als we het over een politie-Porsche hebben, dan denkt u natuurlijk gelijk aan de iconische looks van de Porsche 911 Targa uit 1971, 1973, 1975, 1989 of 1992. Deze waren allemaal afgewerkt met een wit-oranje laklaag en een stengeltje met daarop een blauw zwaailicht. De bovenstaande Porsche 356 C uit 1965 moet het met wat minder bekendheid doen, maar is wel een politie-Porsche die u nu voor de deur kunt zetten.

De 356 C kreeg destijds al schijfremmen mee en moest het doen met Porsche's krachtigste motor: een 1,6 liter vierpitter. Deze was goed voor 95 pk en stuwde het kleine karretje naar een topsnelheid van rond de 175 km/u. Maar dat was zonder alle politie-opsmuk zoals het blauwe zwaailicht en de megafoon waarmee de diender overtredende vlegels tot stilstand kon sommeren. Opvallend is dat de auto naast het woord 'Rijkspolitie' op de voor en achterkant, geen enkele politie-achtige kleur heeft meegekregen.

Echt heel veel actie heeft de auto niet gezien want hij heeft maar 20.737 kilometer op de teller staan. Zelfs de leren bekleding ziet er nog goed uit. Het kekke politiekarretje is een vrij uniek exemplaar, er zijn er in totaal tien voor de Rijkspolitie geproduceerd. Iets waar de prijs ook naar is: Porsche Centrum Gelderland vraagt 324.900 van uw zorgvuldig bij elkaar gesprokkelde Euro's voor de oldtimer.