Vorige week woensdag kon Martin Tripp zijn spullen pakken. Hij werkte sinds oktober 2018 als Wall Street-spion bij Tesla, maar werd onlangs betrapt op hacken en stelen. Tenminste, dat beweert Tesla. Martin denkt daar zelf heel anders over. Hij vindt dat hij een klokkenluider is die tegen zoveel foute zaken aanliep dat hij wel naar de media móest stappen.
Tripp heeft nu een rechtszaak aan zijn broek hangen, omdat hij volgens zijn inmiddels oude werkgever zijn corrupte acties had toegegeven. Martin ziet dat natuurlijk heel anders. De data, die hij aan het verzamelen was, lieten zien dat Tesla onder andere kapotte accu's in Model 3's schroefde en keihard loog over het aantal daadwerkelijk geproduceerde auto's. Hoe hij die data verzamelde is nog steeds niet duidelijk, want Tripp gaf zelf toe dat hij geen toegang had tot die gegevens.
De twee kanten van het verhaal hebben hier en daar wat overlap, maar schetsen compleet verschillende beelden van de situatie. Probeert Tesla de aandacht van de misstanden af te leiden door hun ex-werknemer af te schilderen als een man die handelde uit wraak, of probeert de heer Tripp zijn naam te redden door te zeggen dat hij uit de goedheid van zijn hart handelde? We horen het vast zodra de rechtszaak voorkomt.