Max Verstappen gelooft in Hondamotor voor Red Bull-team

De voor velen verbazingwekkende overstap van Renault naar Honda is goed voor het team, zegt Max Verstappen. Hij bezocht de fabriek en was onder de indruk van wat hij daar zag. "Red Bull gelooft hierin, en ik ook."

De kennis die Red Bull Racing dankzij satellietteam Toro Rosso opdeed over de ontwikkeling van de Hondamotoren, heeft de doorslag geven voor de overstap. Het betekent dat Honda de motoren voor volgend seizoen helemaal kan ontwikkelen rondom de auto's van de twee teams. Max Verstappen is verheugd: "Honda gaat zich volledig focussen op ons en Toro Rosso. Dat is toch wat anders dan nu met Renault, dat natuurlijk ook met een eigen fabrieksteam rijdt. Dan moeten wij bijvoorbeeld een weekje wachten op een upgrade, om maar een voorbeeld te noemen."

Volgens de Limburger wordt Red Bull daarmee de facto het fabrieksteam van Honda. Hij heeft uitgebreid met het team gesproken over de overstap: "Mijn mening is wel gevraagd, maar uiteindelijk beslist het team."

Max bezocht de fabriek eerder dit jaar en dat gaf hem ook al een goede indruk. "De fabriek zag er heel mooi uit. Het was goed om er even rond te lopen en de verschillen tussen de Honda- en Renaultfabriek te zien. Het was vrij indrukwekkend hoe ze alles hadden opgebouwd met meetapparatuur enzo. Het zag er heel efficient uit," aldus de Limburger.

Over de kritiek van McLaren zegt Verstappen tegen de Telegraaf: "Je kan niet zeggen dat McLaren heel erg vooruit is gegaan ten opzichte van vorig jaar. Ik denk dat ze bij Honda nu wat vrijer zijn hoe ze de motor kunnen ontwikkelen, in plaats van dat ze wordt verteld hoe ze de motor moeten maken." Hoe het uitpakt zien we volgend jaar maart pas, eerst moet dit seizoen nog voor meer dan de helft verreden worden. 

Dit weekend keert de Formule 1 terug naar Frankrijk, waar het circuit van Paul Ricard het decor is. Sylvana en Steijn bespreken alles over de Grand Prix in de Autobahn F1 Show.