Toyota denkt dat u gaat fietsen in een elektrische auto

Het opladen van de accu's van een EV blijft een issue. Het duurt lang of het levert niet heel veel op. Toyota denkt dit nu opgelost te hebben: u gaat trappen voor uw leven in de auto.

Elektrische auto's hebben de toekomst, maar over de vorm van het opladen van deze vierwielers lijken we het nog niet helemaal eens. De accubakken met stekkers zijn nu veel vertegenwoordigd, waterstof lijkt maar niet dood te gaan en maakt wellicht nog een comeback en ook hybride blijft nog meedoen. Maar het verbleekt allemaal met het nieuwste idee van Toyota. De fabrikant heeft een patent aangevraagd op een systeem dat het opladen makkelijk en gratis maakt.

Toyota Engineering & Manufacturing North America (TEMA) kwam namelijk op het lumineuze idee om een autonome, elektrische taxi uit te voeren met trappers. U weet wel, van die dingen die u wel eens ziet op fietsen en skelters. Het idee is dat u in de taxi stapt en begint te peddelen als een volwaardig wielrenner om zo energie op te wekken voor de accu's van de auto. Deze hoeft hierdoor minder vaak op te laden en kan dus meer mensen vervoeren op een lading. En nee, mensen die slecht ter been zijn komen er niet onderuit: er zijn ook handpedalen in te stellen.

Ook Toyota weet dat we onszelf niet voor niks in het zweet gaan werken, want dan pakken we de fiets wel. Het idee is dan ook dat de trappende klanten korting kunnen verdienen op hun ritprijs. Hoe meer stroom er gegenereerd wordt, hoe hoger deze korting is. Hoe Toyota het technisch allemaal wil ondervangen is nog niet duidelijk. En laten we niet gelijk te pessimistisch zijn en het idee de grond in fietsen, misschien wordt het wel een sportschool op wielen, of 1 april valt dit jaar erg laat.