VIDEO: Wielen die in rupsbanden veranderen en andersom

Het Amerikaanse Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) heeft onlangs weer wat mooie speeltjes getoond waaronder wielen die in rupsbanden kunnen veranderen en andersom. 

Omdat de Amerikaanse zandhazen nog wel eens onder (eigen) vuur liggen, is het fijn om te weten dat de legerleiding het toch belangrijk vindt dat ze veilig en snel weg kunnen komen uit die ongemakkelijke situaties. De voertuigen die de strijdkrachten nu tot hun beschikking hebben zijn niet altijd even goed geschikt voor dit soort acties en daarom mocht DARPA aan de slag om hier wat op te vinden. Waar ze mee kwamen zal u versteld doen staan!

In onderstaande video ziet u waarmee het de onderzoekers in samenwerking met onder andere Carnegie Mellon University National Robotics Engineering Center is aangekomen. En we moeten toegeven dat het ons stuk voor stuk erg leuke speeltjes lijken. Vanaf een afstandje met een camper crossen, met een raamloze buggy crossen, met een hummer met rupsbandwielen crossen of met een auto met speciale vering (180 cm veerweg) crossen. Je zou er bijna voor bij het leger gaan.