Toyota steelt ook Raikkonen. Hij is welkom in de WRC

Toyota's World Rally Championship-teambaas Tommi Makinen heeft aangegeven dat Kimi Raikkonen welkom is in het WRC. Sterker nog, er is al een stoeltje in een Toyota voor hem klaargezet.

Toyota probeert Alonso zo'n beetje weg te pikkedieven uit de Formule 1, en stopt daar niet. De fabrikant zet nu ook een stoeltje in het WRC klaar voor Kimi Raikkonen. De F1-held is welkom bij het team en mag een keertje komen testracen als hij zin heeft. De move van het rallyteam is niet gek aangezien nu gespeculeerd wordt dat Kimi zijn stoel in de Ferrari gaat opgeven aan Charles Leclerc.

Voor het WRC zou een naam als Kimi een geweldige toevoeging zijn en dat maakt het automatisch interessant voor het Toyota-team. Overigens komt het aanbod niet uit de lucht vallen. Tijdens Kimi's sabbatical in 2010-2011 heeft hij al meegedaan in het WRC. Hij reed toen in een Fiat en wist als hoogste de vijfde positie in Turkije te behalen. Hij heeft dus al de nodige ervaring die volgens de teambaas van Toyota Mika Makinen zeker weer terugkomt zodra de F1-coureur achter het stuur van de WRC-bolide stapt.

Vanuit kamp-Kimi is nog geen reactie gekomen op het aanbod. Of die er gaat komen is ook volledig onduidelijk, want je weet bij Kimi nooit of hij nou reageert of niet. Er wordt wel aangegeven dat men niet moet gaan speculeren over het feit dat Kimi al getekend zou hebben voor een heel seizoen in het WRC, dat is simpelweg niet het geval. Het kan gebeuren en het zou heel mooi zijn, maar we zijn gewaarschuwd dat we het niet direct hoeven te verwachten.

Mocht Raikkonen wel de overstap maken, dan wil vijfvoudig WRC-kampioen en oud-teamgenoot Sebastien Ogier nog wel een waarschuwing geven. Volgens hem moet Kimi niet te licht denken over een eventuele comeback. Hij had de eerste keer al moeite met wennen aan de rallywagens, iets wat nu nog moeilijker zal worden aangezien de auto's heel anders zijn en het niveau veel hoger ligt dan voorheen. Ogier plaatst dan ook vraagtekens bij de komst van Raikkonen omdat het hem een hoop energie en moeite zal kosten en "we allemaal weten dat hij niet een harde werker is".