Daniel Ricciardo tekent bijna bij Red Bull

Het wordt geen Mercedes of Ferrari voor Daniel Ricciardo komend seizoen. De Australiër gaat hoogstwaarschijnlijk gewoon bijtekenen bij Red Bull Racing. De deuren bij de concurrentie zijn inmiddels in het slot gevallen.

Het matadorenteam Max Verstappen en Daniel Ricciardo rijdt volgend jaar gewoon samen in de RB15. Althans, dat is het geloof van Dr. Helmut Marko, opperautosportstrateeg van Red Bull. De Oostenrijker weet dat Ferrari geen aanbod heeft gedaan aan zijn coureur. De Italianen zullen eerder geneigd zijn om Charles Leclerc in de auto te zetten zodra Kimi Raikkonen zijn vertrek aankondigt (en bij Toyota gaat rally'en). Voor Dan zal het uitblijven van een bod uit Maranello een bittere pil zijn, hij had gehoopt om de lieveling van de Italianen te zijn. Hij is immers de beste vrije coureur en hij heeft de leeftijd waarop de renstal graag zijn rijders schaakt.

Ook bij Mercedes lijkt een plaats voor Ricciardo inmiddels niet meer tot de mogelijkheden te behoren. Als Valtteri Bottas niet blijft, zal Esteban Ocon de voorkeur hebben: hij komt uit het eigen klasje van Mercedes.

De overige opties voor Ricciardo zouden Renault en McLaren kunnen zijn. Tja, zegt ook Helmut Marko, dat is een stap terug ten opzichte van Red Bull Racing. Hij doet er dus het best aan om te blijven. De Oostenrijks-Britse renstal wil de Australiër ook graag houden. "Maar niet tegen elke prijs." Voor Ricciardo is het vooral belangrijk dat hij financieel weer op gelijke hoogte met Max Verstappen komt te staan. De Limburger tekende vorig jaar al voor drie seizoenen bij en maakte daarbij een flinke sprong in zijn loon. Dan zegt zelf ook dat het niet lang meer gaat duren: "It's not over yet but it will come. Soon. The time is not far away."

Als Ricciardo daadwerkelijk blijft is dat (meer) goed nieuws voor de liefhebbers van de spanning tussen de twee. Naast de baan kunnen ze heel relaxt met elkaar omgaan, terwijl ze op het asfalt elkaar geen centimeter teveel gunnen. Dat is een prettige combinatie: aan lieverdjes op de baan heeft niemand wat en ook ruzie naast de baan is helemaal niet leuk om naar te kijken.