Red Bull: 'Max Verstappen is nu beter dan Daniel Ricciardo'

Volgens Red Bull topadviseur Helmut Marko is nu het moment aangebroken waarop Max Verstappen eindelijk bewezen heeft dat hij beter is dan zijn ex-teamgenoot Daniel Ricciardo. En dat geldt voor zowel de kwalificaties en de races.

Bij Red Bull Racing doen ze niet aan een eerste of tweede rijder, dat hameren ze er bij de pers keihard in. Maar zodra een van de heren weggaat, is de andere wel duidelijk beter. Tenminste, als we de topadviseur van het team mogen geloven. Volgens Helmut Marko heeft Max Verstappen Daniel Ricciardo op alle vlakken ingehaald.  Dat baseert de Oostenrijker op feitelijke data die hij voor handen heeft. 

"Er is specifieke data. Tijdens de kwalificaties is het gat naar Ricciardo groter geworden, en tijdens races is hij ook sneller. Het vreemde is vooral dat Max vaker glijdt, maar toch langer op de banden kan blijven rijden. Dat is een onderdeel dat hij goed ontwikkeld heeft sinds hij voor ons rijdt. Voordat hij bij ons kwam was dat namelijk niet zo. Daarnaast had Verstappen een kleine terugval in 2017, maar daar hebben we aan gewerkt. In de tweede helft van 2018 reed Max duidelijk beter," aldus Marko tegenover Motorsport.

De Limburgse coureur vertaalde zijn rijkunsten afgelopen jaar in een mooie vierde plek, maar had het nog beter kunnen doen als hij niet van de baan was geknikkerd door Esteban Ocon. Was dat tikje er niet geweest, dan had Max derde gestaan. Marko denkt dan ook dat er nog steeds een stijgende lijn in de prestaties van Verstappen zitten: "Het probleem zat hem erin dat Verstappen te ongeduldig is en daardoor minder controle heeft dan nodig. Maar het punt is dat hij snel genoeg is. Hij hoeft dit niet de hele tijd te bewijzen. Dat heeft hij niet nodig. Hij heeft ook al een naam dat je tijdens een duel beter niet met kunt rotzooien."

Nu de topadviseur eindelijk heeft toegegeven wat we allemaal al wel wisten, laat hij ook weten dat hij het vertrek van Ricciardo vervelend vindt. Hij laat weten dat de Australiër vooral gemist gaat worden omdat hij Verstappen zo goed wist te pushen op de baan. Ook vanwege de samenwerking die daardoor tussen de twee coureurs ontpopte.

Hoe vervelend Daniels overstap naar Renault ook is voor beide partijen, Marko denkt niet dat Verstappens prestaties eronder gaan lijden. Hij denkt dat Max in 2018 een sterke reputatie heeft neergezet en die alleen maar zal versterken.