Dodge Charger SRT Hellcat krijgt upgrades uit Demon

Dodge vond het tijd om zijn Charger line-up te verversen met een nog betere Charger SRT Hellcat. De bouwers geven hem wat extraatjes mee van zijn sterke broer: de 852 pk sterke Challenger SRT Demon.

Als je een van je best verkopende modellen gaat updaten, dan moet je dat direct goed doen, moet Dodge gedacht hebben toen ze keken naar de Hellcat. Het is al een van de krachtigste sedans ter wereld en meer pk's zijn leuk, maar doen niet zoveel extra's in het geval van de Charger. Daarom werd er gekeken naar zijn grote broer, de Demon, voor wat nodige verbeteringen.

De 6,2 liter supercharged V8 blijft dan ook in ongewijzigde vorm meer dan 700 pk naar de achterwielen rammen. De verbeteringen moeten gezocht worden in dingen als Launch Assist, Line Lock, After Chiller en Torque Reserve. Waar Launch Assist helpt om zo goed mogelijk op te trekken, doet Line Lock precies het tegenovergestelde. Deze zorgt ervoor dat de auto nergens heen gaat terwijl de achterbanden opgerookt worden. Hierbij is de After Chiller ook fijn om te hebben, aangezien deze de supercharger en intercooler blijft afkoelen als de motor al uit staat. Torque Reserve vult de supercharger met lucht en stemt het toerental en ontsteking alvast af op het optrekken vanuit stilstand dat gaat komen. Daardoor heeft de motor eerder beschikking over het maximale koppel en komt de auto dus sneller van z'n plaats.

Optisch zijn er natuurlijk ook wat aanpassingen gedaan. Zo heeft de Charger een nieuwe voorkant met een nieuwe grille waarin twee luchtinlaten zitten. Deze zorgen voor de toevoer van extra koele lucht naar de motor. Daarnaast kan de motorkap in zijdeglans zwart afgeleverd worden en mag de auto op 20 inch Brass Monkey velgen rollen als de koper daarvoor kiest. Binnen kan men kiezen voor een alcantara interieur en krijgt men standaard een nieuw instrumentenpaneel.

Naast de nieuwe Hellcat kunt u ook een waslijst van andere vernieuwde Chargers bestellen. De boeken gaan deze maand nog open en orders worden in het derde kwartaal van dit jaar uitgeleverd. Niet in Nederland natuurlijk, dat zou te leuk zijn. Hier worden de auto's door de BPM en de hoge peutprijzen de nek omgedraaid.