Max Verstappen en Daniel Ricciardo leggen ruzie bij: 'Kou is uit de lucht'

De feestelijke thuisrace van Red Bull Racing kreeg gisteren bij de kwalificatie een donker randje. Daniel Ricciardo glimlachte ineens iets minder hard toen hij het aan de stok kreeg met Max Verstappen.

In Q3 van de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk reed Ricciardo voor Verstappen. Na twee snelle runs minderde hij echter vaart zodat Verstappen hem zou inhalen, waardoor Ricciardo gebruik zou kunnen maken van zijn slipstream. Dit was echter tegen de afspraak, want bij Red Bull Racing rijden de coureurs om de beurt voorop. In Frankrijk moest Max als eerste de pitbox uit, in Oostenrijk was het de beurt aan Daniel. En dan zinde Daniel niet.

Liberty Media snapt nieuwe media, dus die hebben de beelden van het 'incident' plus commentaar van beide coureurs meteen online geslingerd. Video hieronder:

Overigens is het alweer in de kiem gesmoord, tegen De Telegraaf zei Ricciardo: "Ik weet hoe het werkt: de eerste die je altijd wilt kloppen, is je ploeggenoot. Ik ben ook niet boos op Max. Alleen Max gunde mij geen voordeel. Als hij mij zijn slipstream had gegund, had ik zeker twee tienden sneller gekund. Dan raak je wel gefrustreerd. Maar de kou is al uit de lucht."

Ricciardo vangt de Grand Prix van Oostenrijk als zevende aan. Door een gridstraf van drie plaatsen voor Sebastian Vettel (FIA straft Ferrari, dus u kunt vandaag ergens een vliegend varken tegenkomen) start Max Verstappen vanmiddag op de vierde plek. Compleet overzicht van de kwalificatie HIER.