LIVE. De Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk 2018

Ja leuk die zon, maar we schakelen nu over naar de negende Grand Prix van dit Formule 1-seizoen. Alwaar Max Verstappen vanaf de vierde plek start.

De Grand Prix van Oostenrijk wordt een taaie voor Red Bull Racing. Hoewel het circuit relatief kort is, en er gisteren in de kwalificatie tijden van 1:03 werden geklokt, legt de RB14 het op de lange rechte stukken af tegen de Mercedii en Ferrari's. Wat nog wel leuk kan worden: Vettel heeft een gridstraf en start áchter Grosjean op de zesde plek. Die is gebrand om snel naar voren te komen, om het zicht op het kampioenschap niet nu al te verliezen. Achter de top drie krijgen we mogelijk een prettig gevecht tussen de Haas-bolides en de Renaults. De McLarens vechten normaliter mee in de middenveld-strijd, maar Vandoorne (16) en Alonso (start van uit de pit) zijn weer nergens te bekennen. Ferrari-talent Leclerc zit er met een 13e plek wederom lekker bij, hopelijk laat hij nog wat zien.

Om 15:10 gaan de lichten uit. Live meekijken kan op Ziggo Sport (kanaal 14) en Sky Sport (link). Voor rondetijdenanalyses, video's, gifjes en al het andere dat u op uw Second Screen verwacht volgt u @AutobahnEU op Twitter. Viel Glück Bottas!

Update. Max Verstappen wint de Grand Prix van Oostenrijk!