VIDEO. Spectaculaire Nascar-finish vol duwen en trekken

Nascar lijkt in het eerste opzicht een extreem saaie autosport. Enorm veel rondjes linksom rijden en that's it. Maar zo af en toe komen er zeker wel wat spectaculaire acties in de sport voor. Dit er één van.

De Nascar-race op Chicagoland Speedway kende afgelopen zondag drie extreem spannende laatste ronden. Nummer 42 Kyle Larson opende de aanval op de eerste positie en deed dit niet zomaar. Hij kwam vanaf P5  en reed buitenom naar de derde plek. Daar begon het gevecht met zijn naamgenoot. De nummer 18 Kyle Busch begon op pole maar werd de muur in gebeukt door de andere Kyle waardoor hij zijn positie moest opgeven. 

Niet dat hij dat zomaar over zijn kant liet gaan, want hij kwam snel weer op de bumper te zitten van de nummer 42 die hij vervolgens netjes een tikkie terug gaf. Larson raakte hierdoor in een gigantische powerslide en kwam daar niet echt lekker uit. Hij verloor vlak voor de finish de tweede plek en was daar niet eens boos over. Volgens de coureur hoort het bij het spelletje en is het niet meer dan normaal als er hard om een plek gevochten wordt. De Nascar regel "Rubbin' is Racin'" is er blijkbaar niet voor niets.