Dit is de Dodge Hellcat Redeye, met 808 pk

Vlak voor de Amerikaanse feestdag 4th of July komt Dodge met vuurwerk: een extra opgepompte Hellcat, met de naam Redeye. De auto gooit nog eens 80 peekaa bovenop de 727 paarden in de Hellcat.

Enkele jaren geleden verraste Dodge de wereld door een 6,2 liter V8 met supercharger in zijn Challenger en Charger te lepelen, wat resulteerde in 700+ pk op de achterwielen. Inmiddels hebben de Amerikanen hun eigen extreme creatie overtroffen: de Hellcat voor straatgebruik is nu door de 800 pk-grens gegaan.

Wie op zoek is naar een bak vermogen met niet al te veel finesse, kan bij Dodge goed terecht. De 2019 Challenger SRT Hellcat Redeye staat garant voor 808 pk (594 kW) en 959 Nm aan draaimoment. Wie de achterwielen in bedwang kan houden doet de 0-96 km/u in 3,4 seconden, op topsnelheid doet de Dodge een enge 327 km/u. Als er ooit nog een John Wick 3 komt, dan weten we wel wat Keanu Reeves in de film rijdt.

Met het extra vermogen komt de Redeye tussen de 'gewone' Hellcat en de meer dragstrip-georiënteerde Dodge Demon te zitten, de Amerikanen vonden het kennelijk zonde om de straatauto niet wat extra vermogen te geven dat toch al voor de Demon (852 pk) vrijgemaakt was. Dodge omschrijft de widebody Redeye zelf als 'the best of the Hellcat and the best of the Demon into one vehicle'. 

Amerikanen die het aandurven moeten zo’n $71.000 ophoesten voor de moderne spierenauto, de oversteek naar Europa kunnen we wel vergeten. Als Dodge toch een nieuwe Hellcat Redeye op de boot zou zetten, dan staat de voltallige Europese Commissie bij aankomst in de haven van Rotterdam met crucifixen en wijwater ‘the power of Christ compels you’ te schreeuwen, en wordt er waarschijnlijk een nieuw energielabel boven het rode F’je bedacht, speciaal voor de nieuwe Hellcat.Voor de volledigheid, de performancedivisie heeft nu drie Challengers:

  • Challenger Scat Pack R/T Widebody (490 pk)
  • Challenger Hellcat (727 pk)
  • Challenger Hellcat Redeye (808 pk)