Golf R krijgt 10 pk minder dankzij WLTP

Een van de krachtigste VW's wordt vanaf vandaag iets minder powerful. Volkswagen heeft namelijk net bekend gemaakt dat ze de Golf R tien pk zwakker maken omdat ze anders niet goed door de WLTP-cyclus komen. 

Tot nu toe hebben we nog bijna geen goed nieuws gezien voor de invoering van de WLTP-cyclus. De keuring meet de uitstoot op een meer praktijk gerichte manier en dat heeft nogal een slechte uitwerking op de uitstootcijfers van vrijwel elke auto (op de dikste V8's na). Ook de geliefde Golf R valt nu ten prooi aan de nieuwe meetmethode.

Begin 2017 presenteerde Volkswagen heel trots een tien pk sterkere Golf R. Hij produceerde geen 300, maar 310 pk en dat was best leuk, maar die paarden zijn nu niet meer welkom. Om de Golf R overal ter wereld te kunnen verkopen moest de fabrikant het uitlaatsysteem aanpassen voor een milieuvriendelijkere versie. Daardoor produceert het geheel iets minder vermogen. En het is daarmee niet de enige. Ook de Seat Leon Cupra 300 heeft de zelfde behandeling ondergaan. Deze heet nu dan ook de Leon Cupra 290 omdat hij geen 300, maar 290 pk produceert. 

En hoewel de WLTP-cyclus pas later dit jaar zijn opwachting maakt, laat Volkswagen weten dat alle auto's die nu in bestelling staan het moeten doen met maar 300 paardenkrachten. Dus heeft u toevallig net een 310 pk sterke Golf R besteld, dan kunt u zeer binnenkort een slecht nieuws-belletje van de dealer verwachten.