Vanaf maandag minder boetes door politieacties

Nederlandse agenten hebben een conflict met hun werkgever, de Staat der Nederlanden. Om de eisen meer kracht bij te zetten roepen vakbonden hun leden op vanaf maandag het bonnenboekje vaker op zak te houden.

Het gaat hierbij om de lichtere vergrijpen, zoals fietsen over de stoep, lichte snelheidsovertredingen, of geen richting aangeven. Mocht u van plan zijn de BP op de hoek met een hakbijl te overvallen (wel even de haartjes verven tegen herkenning), dan kunt u nog steeds een arrestatieteam op uw hofje verwachten, dat u 'gelijk een vaerreke' meesleurt naar het cachot.

Hoe lang dit coulancebeleid van de politie gaat duren, en of iedere agent het advies van de bond ook daadwerkelijk opvolgt, is niet bekend. Het ligt voor de hand dat er een eind aan komt zodra er een betere cao is, of tegemoet is gekomen aan de wensen, die zich vooral richten op de werkvoorwaarden en -omstandigheden.

Nogmaals: als u zich ernstig misdraagt, dan komt oom Agent u nog steeds halen. En ze hebben sinds deze week een nieuwe, uitschuifbare wapenstok die flink pijn kan doen. We zeggen het maar even...