Bugatti Divo: een €5 miljoen kostende hypercar

De Chiron is amper twee jaar geleden geïntroduceerd, en Bugatti heeft het volgende model al klaar staan: de Divo. Een 1.500 pk sterke hypercar die een zeer onschappelijke vijf miljoen euro gaat kosten.

In 2016 kregen we de laatste creatie van Bugatti onder ogen: de Chiron. Een 1.500 pk sterke en €2,4 miljoen kostende hypercar. En met een wachttijd van twee jaar om een bestelde Chiron voor de deur te krijgen, lijkt het alsof de autobouwer het druk genoeg heeft. Maar toch is er blijkbaar nog wat ruimte naast de reguliere hypercar productie. De Fransen hebben de geruchten rondom een nieuwe hypercar namelijk bevestigd: ze komen met de Divo.

Veel weten we natuurlijk nog niet, maar het gaat hier dus niet om een nog snellere versie van de Chiron, en dat is prima, want we weten nog steeds niet hoe snel dat ding nu eigenlijk is. Nee, de Divo wordt een andere auto die alleen het chassis en het W16 motorblok uit de Chiron gebruikt. Het design van de carrosserie is vooral gefocust op goede rijeigenschappen: lichter, betere manoeuvreerbaarheid en hogere downforce. Let op dat het woord 'comfort' ontbreekt. 

"The Divo is made for corners. With the Divo, we want to thrill people throughout the world. With this project, the Bugatti team has an opportunity to interpret the brand DNA in terms of agile, nimble handling in a significantly more performance-oriented way," vertelde President van Bugatti Stephan Winkelmann.

Met het bouwen van een nieuwe carrosserie op een bestaand chassis, wil Bugatti hun eigen coachbuilders-achtergrond eren. Dat is immers waar het bedrijf de eerste tientallen jaren van het bestaan, onder leiding van Jean Bugatti, het geld mee binnen harkte. Daarnaast is de De Divo ook een eerbetoon aan Albert Divo, een Franse coureur die bekend is geworden door zijn gezeur met zijn tweevoudige winst met een Bugatti tijdens de Targa Florio hillclimbs.

Er zal een zeer gelimiteerde oplage van veertig stuks komen welke een prijskaartje van €5 miljoen opgeplakt krijgen. Op 24 augustus tijdens The Quail – A Motorsports Gathering in Californië zal de Divo uit de doeken gedaan worden. Al vermoeden we dat er ongeveer een week van te voren al een 'officieel lek' heeft plaatsgevonden.