Formule 1 wil ook teams met één of drie auto's toelaten

Formule 1 moet serieus kijken naar het toevoegen van teams met drie wagens of maar één. Volgens FOM-baas Pat Symonds is het iets om snel te bespreken voor de toekomst.

Nu mag je alleen aan de Formule 1 meedoen als je een team met twee auto's en twee coureurs kunt inzetten. Heb je alleen genoeg poen voor een enkele auto of ben je zo verknocht aan de sport dat je drie wagens wilt inzetten, dan heb je gewoon keiharde pech. Formule 1 says no

Volgens technische baas Pat Symonds wordt het hoog tijd dat er een keertje naar die regels gekeken wordt. Hij wil het plan in de volgende strategische meeting op tafel gooien om te peilen hoe de andere directeurs erover denken. Op dit moment wordt er wel gekeken naar het perfecte aantal auto's tijdens een race. Het is niet zeker of het huidige twintigtal wel voldoende is. Als het blijkt dat er meer mogelijk is, dan moet er gekeken worden naar het toevoegen van meer teams. Daarbij zijn zijn teams met maar één of juist drie auto’s wellicht een goede optie.

Mochten de plannen doorgaan dan zijn er al wat beren op de weg gespot in de vorm van de huidig deelnemende teams. Deze hebben voldoende macht om voor hen ongunstige veranderingen tegen te houden. In theorie zitten zij niet te wachten op nieuwe concurrenten. Denk hierbij aan een team met maar één auto, maar een heel sterke constructeur met immens veel geld achter zich. 

Maar de grote macht van de teams is volgens Symonds al langer een probleem. “I think at the moment one of the problems that Formula One has suffered from is that the teams have probably held too much power. It’s a little bit of ‘turkeys voting for Christmas’ sometimes," voegt hij toe.