'Duitsers halen Tesla in een paar jaar in'

Tesla mag dan wel de pionier zijn op het gebied van elektrisch rijden, maar ze verliezen de komende jaren snel terrein. De Duitse automerken zullen Elon Musk en de zijnen in de komende jaren snel voorbij komen blazen.

Momenteel is Tesla onbetwist leider op het gebied van productie en verkoop van elektrische auto's, maar in de komende jaren gaat er een flinke reshuffle plaatsvinden op de markt. Voorspellingen van consultancybureau PA zeggen dat Duitse autobouwers keihard in de aanval zijn.

Verrassend is het niet, maar al in 2021 komen de Duitsers langszij dankzij hun enorme modellenoffensief. Dit jaar leidt Tesla de weg en ook volgend jaar zullen ze de ranglijsten aanvoeren. Daarna is het snel afgelopen.

Thomas Göttle, PA Consulting verklaart: "Achieving CO2 targets and improving e-mobility performance go hand in hand. For the manufacturers, however, this also involves great need for action in terms of organization and personnel.

Overigens kunnen de consultants er helemaal naast zitten, geven ze zelf toe: als Tesla de productie van de Model 3 echt op orde krijgt, kunnen de Californiërs de Duitsers nog even achter zich houden. Maar voor nu is voorspeld dat Elon Musks bedrijf in drie jaar van de eerste naar de zevende plek zakt op de lijst van belangrijjkste makers van elektrische auto's.