Santino Ferrucci per direct uit F2-team gezet

Formule 2-coureur en Haas Formule 1-ontwikkelingscoureur Santino Ferrucci heeft vanaf nu geen team waar hij in de auto mag stappen. Dit komt na het uiterst onsportieve gedrag dat hij tijdens het Formule 2-weekend op Silverstone vertoonde.

Tijdens de Formule 2-race op Silverstone toonde maffialid coureur Santino Ferrucci zich van zijn beste kant en duwde zijn teamgenoot Maini van de baan. Ook zat hij achter het stuur met zijn mobiel te klooien. Dit gedrag leverde hem al een boete van 66 duizend euro en ban van vier races op, maar na die vier races heeft hij geen auto meer om in te stappen. Zijn team, Trident, heeft het contract met hem namelijk per direct ontbonden.

Het wangedrag dat de coureur vertoonde tijdens het raceweekend was de druppel die de emmer deed overlopen voor Trident. Ze hebben al langer problemen met Santino Ferrucci en z'n vader Michael Ferrucci. Beide partijen kwamen keer op keer hun financiële verplichtingen naar het team niet na omdat ze vertelden dat hun sponsors geen geld naar hen overmaakten. Tegelijkertijd kon Ferruci wel deelnemen aan de Indy-race in Detroit.

Nu Ferrucci niet meer welkom is in de Formule 2, staan zijn kansen voor de Formule 1 ook op de rand van de afgrond. Op dit moment heeft Haas, het team waarbij hij als aspirant mag rijden, nog niet laten weten of hij daar nog wel welkom is. De laatste keer dat hij in actie kwam voor het team was in 2017 toen hij op Silverstone en in Hongarije wat rondjes mocht rijden. In 2018 heeft zijn kont nog geen F1-auto aangeraakt. Het lijkt ons niet dat dit nog gaat gebeuren, maar de keuze hiervoor ligt in de handen van Haas. Overigens verdween de verwijzing naar de carriere bij Haas al van de Twitterbio van Ferrucci. Het besluit is wellicht achter gesloten deuren al genomen.