Nissan Leaf zoemt nog harder als Nismo

Het lijkt alsof Nissan het Nismo merk niet meer voor de meest hardcore auto's van het merk behoudt. Kijk maar naar de Juke Nismo. Nu gaat het merk nog een stapje verder en geeft het de Leaf ook de Nismo-behandeling.

De Nissan Leaf mag dan de meest populaire EV van Europa zijn, hij staat waarschijnlijk wel ergens onderaan de lijst als u denkt aan (elektrische) auto's die dikke prestaties neerzetten. En daarmee zou hij dus ook niet in aanmerking kunnen komen voor een Nismo-behandeling, want waarom zou je sportief willen rijden in een auto die dat niet toelaat. Maar goed, Nissan deed het toch en nu hebben we een race-Leaf.

De Leaf Nismo is in essentie dezelfde Leaf als hij al was. Hij doet het nog steeds met een 150 pk sterke elektromotor en hetzelfde 40 kWh accupakket. Dat wil niet zeggen dat de mannen van Nismo de aandrijflijn genegeerd hebben, volgens Nissan hebben ze het voor elkaar gekregen dat de motor sneller reageert op input van de bestuurder waardoor je dus sportiever zou kunnen rijden. Dit wordt benadrukt door het aangepaste stuurgevoel en de hardere vering en sportievere banden.

Geen extra vermogen, maar wel een beter rijgedrag. Dat is het wel zo'n beetje. Verder heeft Nismo vooral aan het uiterlijk van de voorheen schattige elektrische stadsauto gewerkt. En dat betekent een nieuwe bodykit met lagere bumpers met rode en zwarte Nismo-achtige accenten en natuurlijk een diffuser achter. Deze zorgen volgens Nismo voor meer downforce zonder dat ze de luchtweerstand verhogen. Of de Leaf hiervoor hard genoeg kan rijden...

In de kabine vinden we vooral alcantara en koolstofvezel. En natuurlijk zijn er een sportstuur en de nodigde Nismo-accenten geplaatst. Maar het belangrijkste is dat deze auto helemaal niet naar Nederland zal komen. Of eigenlijk zal de auto de wereld buiten Japan nooit gaan zien, want hij is alleen bedoeld voor de thuismarkt van Nissan. Of daar verandering in gaat komen wanneer de importtax naar de EU afgeschaft wordt, moeten we nog zien, maar we hopen van niet.