BMW M: 'voorwielaandrijving verpest BMW-gevoel'

Ooit, in een ver verleden, kon men blindelings een BMW kopen en ervan uitgaan dat deze achterwielaandrijving had. Tegenwoordig is dat niet meer het geval. Iets wat volgens M GmbH niet bepaald een positieve ontwikkeling is.

De ene tak van BMW wil zoveel mogelijk auto's met zoveel mogelijk winst verkopen en de andere tak wil ze zo leuk mogelijk maken en daarna verkopen. Beide gingen altijd prima door een deur totdat de ene ineens met voorwielaandrijving aan kwam kakken en besloot dat deze ook van een M-badge voorzien moeten worden. Iets waar M-baas Frank van Meel niet heel veel zin in heeft.

Van Meel is van mening dat de voorwielaandrijving helemaal niet past bij het idee van een M auto. Het ombouwen van een 2 Serie Grand Tourer ziet hij dan ook niet direct zitten vertelde hij tegen CarAdvice: "That challenge is the biggest challenge, because we want to have a typical M feeling which goes more naturally with rear-wheel drive."

Maar als de grote baas zegt dat je iets moet doen, dan doe je dat. Zeker in Duitsland. Daarom zullen er ook zeker voorwielaangedreven BMW's met M-logo's komen. Het segment waarin deze auto's dan terecht zullen komen is te groot om te negeren. Maar het zullen dan vooral M-performance wagens worden. Dus een 2 Serie met wat strakkere vering en wat grotere velgen.

De echte M-fans hoeven voorlopig dus nog niet bang te zijn dat hun favoriete auto's verloren zullen gaan. De M Sport-divisie blijft de echte M-auto's met maar een cijfertje ervoor of erachter zullen nog steeds moeten voldoen aan de eisen die M eraan stelt. Iets wat de voorwielaangedreven auto's nu nog niet doen. Al lijkt het niet heel lang meer te duren aangezien de nieuwste M5 vierwielaangedreven is, in plaats van de voor M heilige achterwielaandrijving.