Geen Formule 1 in Miami volgend jaar

De plannen om volgend jaar een Formule 1-race in Miami te hebben, zijn op de brandstapel gegaan. Miami bepaalt pas in september wat er gaat gebeuren, daardoor is 2019 door de Formule 1 alvast geschrapt.

Het leek allemaal erg voorspoedig te gaan met komst van de Formule 1 naar Miami. De onderhandelingen verliepen snel en het plan voor 10-jaar vol races was binnen een poep en een scheet ondertekend. Maar toch blijkt er wat oponthoud te zijn. Miami zou aanvankelijk deze week op 26 juli een besluit voor volgend jaar nemen, maar de stad heeft dit voor zich uit geschoven tot ergens september. Hierdoor heeft de Formule 1 besloten om het hele circus on hold te zetten voor tenminste 12 maanden.

Bewoners van de stad lijken niet allemaal blij te zijn met een paar jankende F1-bolides in hun voortuin. Daarom is de layout van het circuit ook al een keertje aangepast. Waarom Miami dit keer het uiterlijke besluit voor zich uit heeft geschoven is nog niet bekend. 

Liberty Media heeft de afgelopen tijd niet onder stoelen of banken gestoken dat ze graag meer Formule 1-races op de kalender zetten. Dit terwijl meerdere teams steen en been klagen over dit plan. Maar dat remt Liberty niet af en ze hebben al aangegeven dat ze ook rondjes willen gaan rijden in Las Vegas en New York. 

Meer informatie over dit verhaal verwachten we volgende week te horen. Dan komt de Formule 1 vermoedelijk met een officieel statement over het schrappen van Miami voor 2019 en dat het aantal races dan op twintig uit gaat komen.