VW huurt duizenden parkeerplekken voor onverkoopbare auto's

De Volkswagen Groep heeft nogal problemen met de nieuwe WLTP-cyclus. De nieuwe keuring zorgt ervoor dat duizenden auto's niet meer te verkopen zijn waardoor ze nu maar ergens op een parkeerterrein gestald worden.

De problemen waar Volkswagen door de WLTP-cyclus mee te maken krijgt, blijven zich maar opstapelen. Eerder moesten ze al de nodige auto's uit productie halen of het vermogen terugschroeven zodat ze toch door de strengere keuring konden komen. Maar terwijl er naar oplossingen gezocht werd, bleven de auto's van de band rollen. En dat zorgt nu weer voor een volgend probleem: waar moeten al die auto's heen.

De oplossing lijkt vooralsnog erg simpel: parkeerterreinen huren en ze daar stallen tot er een oplossing gevonden is. Op dit moment heeft VAG al meerdere parkeergarages gehuurd om de probleemgevallen ergens te plaatsen. Ook heef het bedrijf het een oogje op het Berlin-Brandenburg vliegveld dat nog in aanbouw is. Daar staan meerdere parkeergarages leeg. Het idee is om daar ook duizenden Volkswagens te stallen tot ze van hun WLTP-probleem geholpen kunnen worden. 

Tot die oplossing gevonden is, gaan de VW-fabrieken enkele dagen per week dicht. De fabriek in Wolfsburg sluit bijvoorbeeld één tot twee dagen per week de deuren in augustus en september. De fabrieken die onderdelen aanleveren zoals die in Zwickau, moeten daardoor ook minder uren draaien. De productie in Emden ging sowieso al omlaag omdat niemand meer een Passat koopt.