Max Verstappen: 'Renaultmotor steeds moeilijker te accepteren'

Afgelopen weekend parkeerde Max Verstappen in de zesde ronde van de Grand Prix van Hongarije zijn kapotte RB14 al scheldend langs de baan. Het wordt voor de coureur dan ook steeds moeilijker om de slechte kwaliteit van Renault nog te accepteren.

De afgelopen tijd lijkt het wel normaal te worden dat in ieder geval één van de auto's van Red Bull Racing de finishlijn niet haalt vanwege een mankement. Vorige race kon Daniel Ricciardo zijn auto rustig het gras in laten rollen, afgelopen weekend was Max Verstappen aan de beurt. Al was hij van mening dat hij liever door zou rijden totdat het blok explodeerde, want hij was er helemaal klaar mee. 

Na afloop van de race stak hij dan ook niet onder stoelen of banken hoe hij over de belabberde kwaliteit van de Renault-onderdelen denkt: "Als team betaal je miljoenen aan een motorenleverancier voor een, en dat hoop je, degelijk motorblok. Maar deze blijven maar kapot gaan. Ook zijn we constant de langzaamste op de baan, en dat is steeds moeilijker om te accepteren. Gelukkig duurt het nog maar een half jaar," vertelde een uiterst ontevreden Max aan de Telegraaf.

Verstappen had afgelopen weekend misschien niet de beste startpositie, hij wist zich al snel naar een vijfde positie te vechten. De verwachting was dan ook dat hij de top vier het vuur aan de schenen zou leggen en daarmee een goede kans op het podium maakte. 

"De auto voelde oké op het begin, en ik had makkelijk vijfde kunnen eindigen als er niets was veranderd in de kopgroep. Maar achteraf is het altijd lastig om te bedenken wat er had kunnen gebeuren. Op dit punt gooien we gewoon weer een hoop waardevolle punten weg."

Max was dan ook extreem kwaad toen hij zijn auto wederom mocht parkeren. Dat was te merken aan het aantal bliepjes dat we te horen kregen via de boordradio. Ook daar was hij het overigen niet mee eens. "Ik was pislink op de boordradio en er zal een hoop weggebliept zijn, maar het had beter geweest als ze het gewoon hadden laten horen."

Na de tirade van Verstappen, liet teambaas Christian Horner ook gelijk van zich horen. Hij liet zich niet zo expliciet uit als zijn coureur dat deed, maar maakte wel duidelijk dat Renault niet levert wat het behoort te leveren. Hij zat daarmee op één lijn met Max en vertelde ook dat ze teveel miljoenen betalen voor een ondeugdelijk product terwijl je als team het beste van het beste verwacht voor je investering. Horner maakte zich ook alweer op voor de slappe excuses waar de Fransman en Renault-baas Cyril Abiteboul mee aan zal gaan komen. 

Het vermoeden bestaat nu al dat Max in Spa de nodige penalties moet gaan nemen, maar gelukkig laat de Nederlander hierdoor zijn welverdiende vakantie niet verpesten. "We zien wel of we gridstraffen krijgen in Spa, maar op dit moment boeit het me eigenlijk geen reet."