Tesla's A.I. wordt vergelijkbaar met Knight Rider's K.I.T.T.

De alom bekende auto van David Hasselhoff, K.I.T.T. is wellicht het beste voorbeeld van A.I. dat we gezien hebben. Elon Musk wil dat zijn auto's op hetzelfde niveau gaan denken als de neppe auto uit Knight Rider.

In de jaren '80 (en nog steeds) keken we allemaal met veel plezier naar Michael Knight en zijn superauto K.I.T.T. (Knight Industries Two Thousand). Achteraf is het wellicht een van de beste voorbeelden van goede A.I. in een auto. Hij praatte immers als een normaal persoon met zijn eigenaar, kon zelf rijden en maakte intelligente keuzes. In sommige gevallen gingen deze zelfs zo ver dat hij zijn eigenaar negeerde en zelf deed wat beter was. Iets wat we allemaal wel willen, en wat we krijgen als het aan Elon Musk ligt.

Op het gebied van A.I. is Musk al jaren bezig en maakt hij nog steeds grote stappen, maar praten tegen je Tesla die daarop ook intelligente antwoorden geeft en acties onderneemt, kan nog niet. En om eerlijk te zijn loopt Tesla hier best mee achter. Zeker gezien onze mobieltjes dit al jaren kunnen dankzij Siri, Google Assistant, Cortana of wat dan ook. 

Zelfs auto's in het wat luxere segment accepteren ingewikkelde spraak-commando's, maar bij een Tesla houdt het op bij simpele navigatie-, of telefoneer-instructies. Daarbij helpt het ook niet mee dat de accubakken van Musk dingen als Apple Carplay niet ondersteunen. 

Maar goed, het is dan ook niet raar dat Musk hiermee bezig is. Het is een hele logische optie om toe te voegen in de moderne auto's die hij maakt. Maar in hoeverre en hoe snel we iets van hem kunnen verwachten, is niet duidelijk. We hebben het hier uiteindelijk ook over niets meer dan een Tweet van de Tesla-baas.