Nieuwe Toyota Supra kost €1,7 miljoen, kopen kan niet

U heeft ongetwijfeld wel iets voorbij zien komen over de nieuwste Supra uit de garages van Toyota. Er staat er nu eentje in Australië die daar bijna drie miljoen dollar waard is, maar Toyota verkoopt hem niet.

Toyota teaset ondertussen alweer jaren met de aankomende Supra, en het lijkt erop dat ze voorlopig nog niet gaan stoppen. De auto, die in samenwerking met BMW gemaakt wordt, wordt op z'n vroegst pas ergens volgend jaar onder een doek vandaan gehaald. Tot die tijd moeten we het doen met een extra speciale versie van de auto die maar liefst 2,7 Australische dollars kost.

We hebben het hier over de eenmalig gemaakte Toyota GR Supra Racing Concept. Hij maakte zijn debut op de Australische markt waardoor de vraag naar het nieuwe model weer toenam. Daarom heeft de fabrikant een prijs aan deze auto gehangen. Voor omgerekend 1,71 miljoen euro is hij niet van jou. Hoeveel er ook naar gevraagd wordt, Toyota verkoopt de unieke Supra niet. Rijke klanten moeten maar wachten op de normale productiewagen.

Over die productiewagen gesproken. De introductie gaf aanleiding voor wat extra informatie over de langverwachte opvolger van een toch al iconisch automodel. De sportwagen zal onder de 1.500 kg wegen en twee motorkeuzes hebben: een tweeliter vierpitter met 265 pk en een drieliter zes-in-lijn met 340 pk. Prijzen voor deze auto's weten ze bij Toyota nog niet. Ze zijn hiervoor nog druk bezig met de zakjapanner.