BMW Isetta komt terug als elektrische auto.

Het is wellicht 's werelds apartste driewieler: de BMW Isetta met de deur aan de voorkant. Waarschijnlijk vonden de Zwitsers van Micro Mobility Systems het zo jammer dat hij het straatbeeld niet meer siert, dat ze hem nu uitbrengen als elektrische auto.

De BMW Isetta was oorspronkelijk een redelijk spartaanse driewieler met een eencilindermotor met 12 pk op het achterwiel. Hij werd al snel liefkozend 'bubblecar' genoemd en is wellicht de apartste auto die ooit door BMW gemaakt is. Hij wordt al sinds 1962 niet meer verkocht, dus was het hoog het tijd voor een nieuw model. Dit keer niet uit de fabrieken van BMW, maar gemaakt door de Zwitsers van Micro Mobility Systems.

Deze fabrikant pakt het wel heel anders aan met hun idee van de Isetta. Ten eerste heet hij natuurlijk geen Isetta meer, maar draagt hij nu de naam Microlino. Daarnaast wordt er niet één wiel aangedreven door een 245 cc éénpittertje, maar laat een 20 pk sterke elektrische motor twee achterwielen draaien. Deze zoemer haalt zijn juice uit een 8 kWh accu waardoor zijn topsnelheid op 90 km/u ligt. Als je dat aandurft in het kleine autootje natuurlijk. Op een volle lading kan hij 120 kilometer afleggen. Optioneel kan er nog gekozen worden voor een 14,4 kWh accu waardoor het bereik tot 215 kilometer wordt vergroot.

Schijn bedriegt, want het lijk wel een heel klein autootje, volgens de specificaties is dat helemaal niet het geval. Als we deze moeten geloven, dan kun je met gemak met twee volwassenen voorin plaatsnemen. Daarbij passen er ook nog twee kids achterin, en blijft er daarna nog 300 liter aan opbergruimte over. Waar het allemaal verstopt zit mag joost weten, maar het zal wel kloppen.

De producent heeft trotst laten weten dat ze alle Europese keuringen hebben doorlopen en dat de Microlino geheel legaal elke straat in de EU mag betreden. Daarmee staat de deur nu open voor de productie, die kan niet snel genoeg beginnen. Er zijn inmiddels al meer dan 4.500 mensen die duizend euro inschrijfgeld betaalden om een nieuwe bubblecar te mogen bestellen. Vanzelfsprekend wordt dat geld wel weer afgetrokken van de uiteindelijke €12.650 euro die het autootje minimaal moet opbrengen.