Deze Super Pursuit Mode KITT is het koopje van de eeuw

We kennen allemaal Michael Knights Pontiac Firebird genaamd KITT. Iets minder bekend is de Super Pursuit Mode-versie ervan. Er werden er maar drie van gemaakt, twee zijn verloren gegaan en de derde staat nu te koop voor een heel schappelijk bedrag.

In de jaren tachtig was David Hasselhoff ongekend populair als de held van de show Knight Rider. Hierin bestuurde hij de pratende auto KITT, herkenbaar aan het pulserende rode lapje in de motorkap. In de latere afleveringen van de show kreeg KITT een update en kon hij transformeren naar de Super Pursuit Mode. Een supersonische auto met allerlei aerodynamische uitsteeksels en boosters. Een van de auto's die voor die opnames gemaakt is (dus geen replica), staat nu te koop.

Oorspronkelijk zijn er maar drie KITTs door Jay Orberg an Barris Kustoms gemaakt. De eerste auto was zo gefabriceerd dat hij dienst kon doen als 'transformatie-auto'. Deze werd door de productie gebruikt om te laten zien hoe de normale KITT zich omvormde tot de versie met alle uitsteeksels. Om dit te bewerkstelligen moest alleen wel het motorblok verwijderd worden om ruimte te maken voor alle elementen die de uitsteeksels lieten uitklappen. 

De tweede auto had wel een motorblok, maar kon niet transformeren. Hij zag er zo uit als de versie die u hier op de foto's ziet. De gehele transformatie was permanent op deze auto en daarom deed hij dan ook dienst als de Super Pursuit Mode KITT in de serie. De derde, die nu te koop staat, heeft nooit het woord 'actie' gehoord. Deze heeft wel als enige uitklappende flappen aan de achterkant die moeten werken als een soort luchtrem.

De auto rolt op 19 september het veilingblok van het Volo Auto Museum in Volo, Amerika op. De verwachte prijs ligt tussen de $35.000 en $40.000, maar daarvoor heeft u dan ook wel een uniek en historisch belangrijk stuk in huis gehaald. Daarnaast is ook nog eens de enige Super Pursuit Mode KITT die überhaupt nog bestaat. Dat moet wel een goede investering zijn, toch?