Lynk & Co 03: Chinese sedan trekt zijn broek hoog op

U heeft ongetwijfeld wel eens van Lynk & Co gehoord: het hippe nieuwe merk van Volvo-moeder Geely. Na twee SUV's presenteert het merk nu een hooggetailleerde sedan, met de retespannende naam '03'.

Minimalisme en hipheid is de rode draad die door het model van Lynk & Co loopt. De modellen die worden vermarkt gaan niet via dealers, maar zijn alleen online te bestellen, en het zal u niet verbazen dat er op een jonge doelgroep gemikt wordt. Lynk & Co bouwt zijn auto's op de Compact Modular Architecture (CMA), waar ook de kleinere Volvo's zoals de XC40 op staan.

Hoewel we nog geen auto ervan op de weg hebben gezien heeft Lynk & Co al wel drie modellen: de 03 is de nieuwste toevoeging. Het is een sedan met een flink hoog opgetrokken koetswerk en kleine ramen, met een design dat in grote lijnen netjes binnen het familiegezicht valt. Veel details geven de Chinese Zweden niet vrij, dus u moet het maar even met de fotoos doen. We gokken dat de SUV's hier wat beter gaan aanslaan, want de Europese consument is niet zo happig op sedans. Alle Lynk & Co's voor de Europese markt zullen in Volvo's fabriek in Gent van de band rollen.

Voor de volledigheid plaatsen we onder de 03 enkele afbeeldingen van de 01 en 02, dan heeft u ze allemaal gebundeld op het netvlies. Ook toonde Lynk & Co in april van dit jaar een lekker extreem concept, waar we in de toekomst wellicht meer van horen.