Dubbele faal: Apple Maps stuurt fietsers Piet Heintunnel in (update)

De Amsterdamse politie heeft tussen de schietpartijen door ook nog luchtig werk: verdwaasde fietsende toeristen uit de Piet Heintunnel plukken bijvoorbeeld. De toeristen in kwestie schuiven de schuld overigens volledig door aan Apple.

Sinds de invoering van navigatieapps en -systemen hebben minkukels een nieuwe tool om de schuld te geven wanneer ze weer eens hun ogen in de zak hebben. Toen de pliesie van onze hoofdstad gistermiddag vier fietsers uit de Piet Heintunnel plukte, kregen ze te horen dat het allemaal de schuld van de Rabobank Apple Maps is. Deze gaf aan dat de juiste weg door de tunnel voerde, en dus hoefden ze geen acht meer te slaan op de bordjes 'autoweg' die ze passeerden, alsook het abrupt ophoudende fietspad. Clever thinking.

Dat gezegd hebbend: het is wel een blamage van formaat dat het bedrijf met wereldwijd de grootste marktwaarde (Apple is alweer meer dan $900 miljard waard) nog niet eens fietsers- van motorverkeersstromen weet te scheiden. AT5 checkte het, en fietsers blijken inderdaad de tunnel ingedirigeerd te worden. Is het wellicht een 1-2'tje met de gemeente Amsterdam, om de fietsersoverlast aan te pakken? We gokken van niet, de Klaver-enclave Amsterdam ziet liever meer dan minder fietsers. Wat dat betreft is het maar goed ook dat Apple gaat proberen zijn kaartenfaalapp binnenkort helemaal vanaf de grond op te bouwen.

We gooien er nog één keer de Batman Apple Maps-parodie in. Omdat het kan.

Foto: Piet Hein Donner (zijn daden benne groot), de CDA-politicus naar wie de tunnel vernoemd is. Zoals iedereen ongetwijfeld weet.

Uit wat diepgaander onderzoek van onze sterrenredactie blijkt dat de toeristen nog dommer dan dom zijn en Apple Maps echt een zaad-app. Apple Maps bevat helemaal geen fietsnavigatie en stuurt alle verkeer de tunnel in (ook voetgangers). De moraal van het verhaal: denk gewoon na en gebruik je navigatie alleen als je totaal geretardeerd bent.