Te koop: veertien jaar oude BMW M3 is nieuw

Een veertien jaar oude BMW M3 tegen het lijf lopen die nog in perfecte staat is, is een unicum te noemen. Zeker een met maar 283 kilometer op de teller. Dat klinkt te mooi om waar te zijn.

Veertien jaar geleden bedacht de eerste eigenaar dat hij een BMW M3 wilde hebben. Hij bestelde de auto, reed er vier rondjes in en parkeerde hem onder een afdak, om er vervolgens niet meer naar te kijken. Na al die jaren werd hij verkocht aan de tweede eigenaar. Deze reed er vervolgens vijf rondjes mee en zette hem op veilingwebsite Bring a Trailer

De M3 die door veel BMW-liefhebbers als de laatste pure M3 bestempeld wordt, maar toch veertien jaar bijna alleen maar stil heeft gestaan, dat is op zijn minst raar te noemen. Iedereen en zijn grootmoeder zou dagelijks met deze auto willen rondrijden. Daarbij is het extra vreemd dat de tweede eigenaar de auto na een paar maanden alweer te koop zet. Al zegt hij zelf dat hij er maar 120 mijl mee gereden heeft om te checken wat er vervangen diende te worden na de lange, lange stilstand. Het lijkt allemaal te mooi om waar te zijn.

Maar de onderhoudsboekjes laten anders zien. Omdat de eerste eigenaar elke twee weken zijn auto startte en even liet draaien, werd de motor (333 pk in de VS (tegen 343 pk voor het Europese model)) in beweging gezet en de werden de vloeistoffen rondgepompt. Daardoor hoefde de tweede eigenaar eigenlijk niet veel qua onderhoud te doen. Alleen de vloeistoffen, filters en bougies zijn vervangen waardoor de M3 weer als een zonnetje loopt.

Het echte addertje onder het gras lijkt dan ook te zitten in de middenconsole. Daar zit namelijk niet de gewenste handbak, maar de SMG II automatische versnellingsbak. Voor de puristen toch een minpunt, voor de dagelijkse rijders wellicht een pluspunt. Hoewel het misschien sowieso niet zo heel verstandig is om dagelijks te rijden met een auto die zijn hele leven nog geen 300 km heeft afgelegd en voornamelijk stationair gedraaid heeft.

Dat is ook iets waar de verkoper het mee eens is. Of anders gezegd: hij hoopt dat de volgende eigenaar de auto als museumstuk bewaart, zodat we er in de toekomst me zijn allen van kunnen genieten. Op dit moment staan de biedingen stil op $30.000,- en u heeft nog even om uzelf daarin te mengen. De kans op een showroomwaardige E46 M3 zal niet snel meer voorbijkomen, daarnaast kunt u hem ophalen in Makawao, Hawaii. En een rondje Hawaii in een splinternieuwe oude M3 wil iedereen wel.