Murica. Agent trekt pistool tijdens autorace

Het voordeel van racen op een circuit is dat bij een botsing tussenkomst van politie niet nodig is. Behalve in Amerika. Daar trok een agent zijn wapen en richtte deze op een coureur nadat deze een aanvaring had met een mederacer.

Afgelopen zaterdag was het feest voor de toeschouwers in het Bowman Gray Stadium in North-Carolina. Allereerst werden ze getrakteerd op een race vol spektakel waarbij coureurs Andy Spears en Blake Walker elkaar moesten hebben. Ze beukten er flink op los en daarbij liep de spanning hoog op. Zo hoog dat de race gestopt werd en de politie erbij aan te pas moest komen.

Nadat Walker stopte, uit zijn auto geklommen was en in conclaaf ging met de officials die naast de baan stonden, besloot Spears dat de ruzie nog niet klaar was. Hij draaide zijn auto om en ramde die van Walker nog een keer om vervolgens zijn auto weer 180 graden te draaien en uit te zetten. Op dit moment kwam de agent in actie. Hij stond naast Walkers auto terwijl deze geramd werd en vond dat niet zo veilig. Toen Spears de auto vervolgens op hen richtte, dacht de agent dat hij op hen in zou rijden en trok zijn wapen om de potentieel dodelijke situatie te vermijden. Het wapen verdween dan ook snel toen hij zag dat de Spears uit zijn auto klom.

Na het incident zijn beide coureurs voor een week geschorst en heeft de politie een onderzoek ingesteld naar de actie van de agent. Deze claimt dat hij de situatie als mogelijk dodelijk inschatte en daarom, geheel volgens zijn training, zijn wapen trok. Daar valt wat voor te zeggen, maar als je een stapje terug doet en je afvraagt wat die agent überhaupt daar deed, dan kunnen we weer stellen dan 'Murica gewoon 'Murica is. In elk ander land zouden dit soort problemen namelijk gewoon door onbewapende officials afgehandeld worden.