Mercedes 300 SL van €1,7 miljoen gestolen op Nürburgring

Als je een auto steelt, dan moet je het goed doen. Dat moet de dief van de peperdure Mercedes 300 SL gedacht hebben toen hij hem tijdens een event op de Nürburgring meenam.

Een van de duurste klassiekers van Duitsland is in de nacht van elf op twaalf augustus gestolen van een parkeerterrein voor het Dorint Hotel aan de Nürburgring. Daar vond de eigenaar 's ochtends zijn unieke en uit 1955 stammende Mercedes 300 SL "California Outlaw" niet meer terug op het parkeerterrein. 

De auto is met recht uniek te noemen. Hij is enkele jaren geleden door vandalen professionals met zagen en slijptollen bewerkt. Het dak is toen verlaagd, net als de gehele auto overigens. Daarnaast heeft hij side pipes, geïntegreerde bumpers en gele lampen in de grille. De bekleding is van struisvogelleer omdat de vorige eigenaar een struisvogelboerderij had. Tel daarbij op dat deze auto extreem goed geregistreerd staat en het lijkt een uiterst onlogische klassieker om te stelen. Verkopen gaat immers lastig, en ook onderdelen verhandelen is moeilijk omdat deze vaak individueel genummerd zijn en dus alleen bij de gestolen auto horen.

De dief in kwestie heeft blijkbaar nogal twijfelachtige motieven om deze auto te jatten, maar nu is het sowieso niet slim om een auto met een waarde van 1,7 miljoen euro een hele nacht onbewaakt voor het hotel te parkeren. Zeker niet als er een festival voor klassieke auto's aan de gang is. Het dievengilde zal hierbij ongetwijfeld letten op een buitenkansje om een fraaie klassieker te graaien.