Als Batman een chav was, dan was dit zijn Batmobile

Britten overheersten vroeger de wereld, maar de realiteit van de 21ste eeuw is dat hun Amerikaanse broeders toch een maatje te groot zijn geworden. De eilandbewoners zijn niet langer leiders, maar volgers. Zo ook op het vlak van stripheldenvervoer.

Wie de laatste Batman-films heeft gezien (geregisseerd door een Brit en met een Brit in de hoofdrol, maar dat terzijde), weet dat de gemaskerde vleermuisman zich in het dagelijks leven per Lamborghini Aventador (of diens voorganger: de Murcielago, tevens het Spaanse woord voor 'vleermuis') verplaatst. Sportwagens met een middenmotor en genoeg stijl en klasse om miljardair Bruce Wayne te vervoeren.

Wayne's chavvy Britse neefje heeft ook een Batmobile, innit? Maar dan wel eentje van een iets bescheidener kaliber. Onder dit creatieve plaatwerk gaat namelijk een Toyota MR2 schuil: ook een tweezitter met middenmotor, maar dan  eentje met drie keer minder cilinders en vijf keer minder pk's. Maar we kunnen niet allemaal even succesvol zijn natuurlijk. 

Kop0n? Voor 5.000 GBP (zo'n 5.600 euro) is 'ie van jou. Burberry-trainingspak aantrekken, 50 Pence uit de speakers pompen en gaan! Aardig detail: de achterlichten doen enigszins aan de platte units van de Corvette C7 denken, maar het zijn in werkelijkheid de achterlichten van een Ford Transit, die 90 graden gedraaid zijn, aldus CarThrottle. Selecta! Tot slot een volledig nutteloos feitje: weet u hoe Batman in IJsland genoemd wordt? 'Leðurblökumaðurinn'. Doe ermee wat u wilt.