Nyck de Vries dit weekend aan de bak voor Racing Team Nederland

Nadat Racing Team Nederland Nyck de Vries als verrassing als nieuw teamlid presenteerde, moest het er natuurlijk een keer van komen dat hij achter het stuur van de Dallara P217 kruipt. Dit weekend krijgt hij zijn kans tijdens de 6u van Silverstone.

In maart van dit jaar verraste Racing Team Nederland iedereen door te vertellen dat Jan Lammers na Le Mans uit het team zou stappen en daarvoor in de plaats de 23-jarige Nyck de Vries het stuur over moest nemen. De 24 uur van Le Mans zijn inmiddels verstreken en dus is het tijd om, geheel volgens planning, Nyck te laten bewijzen dat hij ook in het World Endurance Championship kan sturen.

Een hele harde vuurdoop is het niet voor de coureur uit Sneek. Het is wel de eerste keer dat de jongen meedoet aan een langeagstandsrace, maar hij kon al even proeven aan de LMP2-bolide van het team tijdens de Jumbo Racedagen op Zandvoort eerder dit jaar.

"Alles is natuurlijk nog nieuw voor mij, maar de sfeer in het team is in ieder geval super, want we kennen elkaar goed en we hebben allemaal hetzelfde doel. Het circuit van Silverstone ken ik goed en ik heb de auto al even kort uit mogen proberen op het circuit van Zandvoort. Dat voelde meteen prima aan."

De jonge Fries stapt op een mooi moment in de WEC. Deze raceklasse beleeft dit seizoen namelijk een Super Season waardoor ze in een seizoen twee keer Le Mans meepakken. Na Silverstone mag hij samen met teamgenoten Frits van Eerd en Giedo van der Garde nog afreizen naar:

  • Zes uur van Fuji - 14 oktober 2018 - Oyama, Japan
  • Zes uur van Shanghai - 18 november 2018 - Shanghai, China
  • 1.000 mijl van Sebring - 15 maart 2019 - Sebring, VS
  • Zes uur van Spa - 4 mei 2019 - Spa, België
  • 24 uur van Le Mans - 15-16 juni 2019 - Le Mans, Frankrijk