Ouder roostert eigen kind (7) in afgesloten auto op braderie

Een vader die gisteravond de vermaarde braderie van Zaltbommel bezocht, nam deze term wel heel serieus. Hij liet zijn eigen dochter van zeven in de auto slow-cooken, terwijl hij zelf aan de zwier ging.

Volgens de lokale 5-0 troffen omstanders het meisje rond 19 uur in de afgesloten auto aan, nadat ze zelf de aandacht had getrokken door op het raam te kloppen. Ze kwam er zelf niet uit, en omstanders kwamen er niet in. Na een half uurtje waren er nog steeds geen ouders in zicht, waarop de inmiddels aangerukte politie overging tot het intikken van een ruit. Kennelijk waren de omstandigheden niet heel heet, want het meisje maakte het goed.

Toen de vader 40 minuten hierna (!) kwam aankakken, was hij not amused over de schade aan zijn voiture. Volgens hem was het mogelijk om van binnenuit uit de auto te komen, wellicht was hij een kinderslot vergeten. Maar hoe dan ook: neem dan gewoon geen kinderen, clown, dan heb je de lasten ook niet. Wie laat er nou in godsnaam een 7-jarig kind veertig minuten alleen in een auto zitten? En controleer dan op zijn minst of de knopjes inderdaad werken voordat je je kind meer dan een uur alleen laat.