VIDEO. Dave Roelvink gearresteerd in Amsterdam: is alcomobilist

Afgelopen nacht is C-ster (misschien zelfs D?) Dave Roelvink gearresteerd in Amsterdam. Hij reed als een debiel en dat viel de politie uiteraard op. Ze reden hem op het Surinameplein in de hoofdstad klem om hem te arresteren.

De politie wil niet zeggen dat het om Dave Roelvink gaat, maar zegt dat het om een 24-jarige man uit Landsmeer gaat. Lokale TV-zender AT5 is er echter stellig over: het is Dave Roelvink die op het Surinameplein uit zijn auto getrokken werd.

Het verhaal van het opmerkelijke rijgedrag van de fop-BN'er is werkelijk bizar en rechtvaardigt in ieder geval de beslissing om het rijbewijs van de bestuurder in te vorderen. De Mercedes van de jongeman werd eerst gesignaleerd terwijl hij rond de 180 reed, bumperkleefde en met grootlicht signalen gaf aan auto's die niet snel genoeg opzij gingen. In de Coentunnel werd het helemaal gestoord: de auto stopte op de vluchtstrook. Bestuurder (vermoedelijk ene Dave R.) stapt uit en begint naar de motoragent te schreeuwen, vervolgens stapt hij in en rijdt er meteen weer vandoor. Een stuk verderop stopt hij weer om tegen de agent te zeggen dat hij echt met spoed ergens naartoe moet, waarna hij er kennelijk weer vantussen ging. 

De agent schakelt zijn back-up in en verschillende politie-eenheden komen op het Surinameplein samen om de auto klem te rijden. Daar wordt de 24-jarige man, die te diep in het glaasje blijkt te hebben gekeken, gearresteerd.

Het lijkt erop dat Dave met grote spoed naar Apeldoorn moest, want daar zou hij optreden op een feest. Daar kwam hij nooit aan. De organisator meldde AT5 dat hij een bericht van het management van Dave kreeg dat hij een aanrijding had gehad in Amsterdam. Een aanrijding met de wet inderdaad, alcomobilisten zijn klootzakken