Dit is de Opel GT X Experimental Concept

De afgelopen jaren heeft Opel alle ballen op de SUV gespeeld, dus het zal niet verbazen dat een nieuwe concept ook deze vorm heeft. Maak kennis met de GT X Experimental.

Na een aantal moeilijke jaren heeft Opel onder de vleugels van PSA weer een concept car gemaakt. Deze GT X Experimental volgt het GT Concept uit 2016 op, en hanteert hetzelfde kleurenschema, met een gekleurde lijn die van de motorkap boven de ruiten langs loopt. Alleen het voorwiel is in dit geval iets subtieler gekleurd dan bij de voorganger. De naam volgt Opels gewoonte van de afgelopen jaren om alles wat SUV is in de naam van een 'X' te voorzien. Het 'Experimental' moest er kennelijk nog aan toegevoegd worden, hoewel de kijker ook wel ziet dat we hier niet met een productiemodel te maken hebben.

De vierzitter is minimalistisch getekend: alles is glad, wat bij een concept vrij makkelijk te bewerkstelligen is. De heupen lopen lekker breed uit, terwijl het achterruitje vrij smal gehouden is. Het dak is lichtdoorlatend en de zelfmoorddeuren scharnieren zo ver mogelijk aan de uiteindes van de auto. Zodra ze open zijn treedt de toeschouwer een balzaal van wit tegemoet. Het interieur is even minimalistisch als het exterieur, naast de vier stoelen zien we een middentunnel en een dashboard met digitaal display, und das war es. Onder de hoofdsteunen en op de vloer wordt gespeeld met (soms geel omrande) zeshoekige patroontjes, wellicht een verwijzing naar de nieuwe Franse baas: Fransen noemen hun land vanwege zijn vorm la Hexagone.

Vanzelfsprekend is de GT X Experimental elektrisch, de auto heeft een bescheiden 50 kWh-accupakket in zijn vloer. Wellicht omdat de buitenmaten alleszins bescheiden zijn: 4.063 x 1.830 x 1.528 mm, met een wielbasis van 2.625 mm. De wielen meten 17 inch, maar lijken door het design groter. Desalniettemin is het een verademing dat er eindelijk eens een automaker opstaat die zijn concepts niet met 40 inch-tractorwielen uitrust.

De GT X Experimental biedt een blik op de volgende generatie SUV's, die mid-jaren '20 zullen verschijnen.